m till åndag

måndag idag. precis som alla andra vardagar funderar jag om det är värt att stiga upp ur sängen (som alltid slår rekord i att vara skön). jag pallrar mig i alla fall upp, läser tidningen där det som vanligt bara står en massa goja, sen åker jag med bussen och alla andra trötta (och tysta, som  tur är) vänner. sen är jag i skolan som i och för sig är ganska kul, men det känns ändå som att tiden står stilla. men sen helt plötslig står jag där igen, och det är fredag. det är magiskt trolleri!

jaja, snart är det helg igen! (ja, man kan ju alltid försöka intala sig själv) och imorgon börjar min praktik på dagiset här i bensbyn med alla söta små barn. jag älskar barn, ska skaffa tvåhundrafemtiotusen små ungar innan jag är 18! så det är nog bäst att jag ligger i om jag ska klara det. BARA 10 DAGAR KVAR NU!!

Kommentarer
Postat av: Anonym

du lockar säkert jättemånga snygga & kloka killar till dig när du lockar med att vilja ha tvåhundrafemtiotusen barn.. smartass!

2009-03-09 @ 19:38:40
URL: http://hannaflemstrom.blogg.se/
Postat av: SKAFFA EJ BARN INNAN ÄKTENSKAP!

Graviditet eller havandeskap kallas det tillstånd hos kvinnan som uppstår när en av hennes äggceller befruktas av en manlig sädescell och utvecklas till ett embryo och sedan ett foster.



I genomsnitt fortgår graviditeten under 40 veckor innan kvinnan i en vaginal förlossning eller genom kejsarsnitt framföder barnet. Föds barnet tidigare än vecka 37 brukar man räkna det som för tidigt fött; sådana barn kallas prematura. Att barn föds från vecka 37 och fram till vecka 42 brukar räknas som normalt.



Finns mer än en äggcell tillgänglig kan alla befruktas av var sin spermie med en senare flerbarnsbörd som resultat (tvillingar, trillingar eller flera; varje ägg kan dock normalt endast befruktas av en spermie och motsatsen leder till spontanabort). Enäggstvillingar uppstår ur ett enda befruktat ägg.



Ett barn registreras i svensk folkbokföring oavsett om det föds levande eller är dödfött från och med vecka 28 i graviditeten, eftersom det då räknas som livsdugligt. Även något mer prematura barn kan överleva, men om sådana barn är dödfödda registreras de alltså inte i svensk folkbokföring.



Tidiga tecken på graviditet är att menstruationen upphör, kvinnan ändrar hormoncykel och brösten kan öka i storlek och kännas spända. En del kvinnor upplever stark trötthet, andra mer eller mindre kraftig illamående och många kvinnor kräks på morgnarna under de första tre månaderna av graviditeten. Under dessa månader så syns inte graviditeten utanpå kvinnan eftersom embryot är så litet att livmodern fortfarande är belägen i lilla bäckenet.



Under fjärde månaden, då alla organ är anlagda, tillväxer både fostret och livmodern och kvinnan kan nu ana livmoderns övre kant om hon ser sig själv i profil i spegeln. De första fosterrörelserna kan kvinnan känna någon gång under graviditetsveckorna 17–20. Omföderskor brukar lägga märke till dem något tidigare än förstföderskor, eftersom de känner igen de små rörelserna från sina tidigare graviditeter. Kvinnan kan också börja bli extra hungrig och/eller mer stressad. I denna del av graviditeten börjar kvinnor i allmänhet använda särskilda kläder för gravida, som ofta kallas mammakläder.



Under graviditeten utvecklas embryot och organen tillväxer och mognar under fosterstadiet, som har en något flytande gräns beroende på fostrets mognadsgrad. När fostret framfötts är det juridiskt sett ett barn från graviditetsvecka 28, även om det inte är moget för ett liv utanför livmodern. Om det föds tidigare och visar livstecken definieras det också juridiskt som ett barn.



Dödfödda foster födda före graviditetsvecka 28 räknas som "spontanabort" (på vardaglig svenska missfall). Som dödfödda barn räknas alla födda som inte visat livstecken efter graviditetsvecka 28. Juridiskt innebär det att föräldrar vars barn är dödfött eller dör strax efter förlossningen måste arrangera en begravning för barnet. Ett foster som visat livstecken, fött före vecka 28, rapporteras av barnmorskan till folkbokföringen som levande fött barn och senare som avlidet, om barnet dör, av den läkare som vårdat barnet. Ändring av lagen för folkbokföring av tidigt dödfödda barn. 2008 juli räknas barn som dödfödda före v 22+0



Kvinnan, som från början av graviditeten levt i symbios med embryot-fostret-barnet, har i svensk vård möjlighet att besluta om ett så förlorat barn ska begravas i egen kista eller tillsammans med en annan avliden. Det är viktigt för kvinnans psykiska hälsa att de graviditeter som inte avslutas med ett levande fött barn också avslutas som andra graviditeter. Det innebär att om man konstaterar att barnet avlidit i livmodern, så försöker man så snart som möjligt att få till stånd en normal förlossning, vilket som regel brukar ske efter en natts avvaktande. Den medicinska behandlingen är densamma som vid sena provocerade aborter under graviditetsvecka 14 till 20.



Enligt svensk abortlagstiftning får kvinnan själv bestämma om hon vill fortsätta eller avbryta sin graviditet fram till graviditetsvecka 18. För abort efter graviditetsvecka 12 använder man begreppet "sen abort" och kvinnan måste genomgå en behandling som kräver inläggning på sjukhus. Innan hon skrivs in erbjuds hon samtal med psykosocialt skolad kurator och gynekolog om innebörden av en abort både i det korta och långa perspektivet, framtida behov av preventivmedel, och om de risker som är förknippade med sena aborter.



Flertalet aborter i Sverige sker numera i tidig graviditet, då kvinnan med hjälp av graviditetstest tidigt kan få besked om huruvida hon är gravid eller inte. Dessa aborter sker nu i allt större utsträckning genom att kvinnan får läkemedel som startar ett förlossningliknande förlopp.



Som du säkert förstår så går det alltså inte (fysiskt omöjligt) att kunna skaffa 250 000 barn på 10 dagar. För det andra tycker jag att du i Guds namn inte ska tänka i dessa banor innan du fyllt 18 år eller gift dig. Det är en synd mot Gud, herren, den allsmäktige fadern, Jesus, alla präster, din mor & far, alla förfäder & samhället. Då kommer du ses som en hora.



Snälla tänk efter innan du talar/skriver sådär. Dina föräldrar kan säkert råda dig om och tala med dig om sex eftersom det är så man skaffar barn. Det ska jag inte gå in på nu.. (Även om jag hade varit bra på det). Det är dina föräldrars ansvar! De borde vara mer ansvarsfulla och informera dig om dessa saker. Du är ju fortfarande ung och jag gissar att du vill ses som ett barn hällre än en hora.



Må vår herre Gud vara med dig och skona dig från dina synder! AMEN.

Postat av: jossi.star

HANNA DU FÖRGYLLER MIN VARDAG!

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

AHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHA

HAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHHAH

2009-03-09 @ 19:56:45
URL: http://jojehanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0