älskar't

Jag har ju sagt att det regnar ganska ofta i det här landet, men med tanke på vickans fötter så måste det ha varit sol iallafall någon dag. HAHA......



finns ingen rädsla som kan ta oss då


kompis

Först bestämde sig min lägenhetsnyckel att det var kul att leka kurragömma med mig. Sedan blev min mobil less på mig och valde att stanna och övernatta på kontoret.

Har mått dåligt, men nu är jag vän med mobilen och jag har lyckats klura ut nyckelns gömställe. Så allt är okej igen, bara så att ni vet. Frid och fröjd. Hej.


daglig outfit

kult på jobbet

amadeus försökte få en person att bli medlem i redd barna
amadeus: ja, så vi kan skriva ner dig här om du är intresserad. Vad heter du för något?
hon: May-bente
Amadeus: vad sa du? vill du vänta?
hon: nä....... haha, jag heter May-Bente



och jag råkade också göra bort mig lite idag............

jag stod och pratade med en man som höll ett barn i handen
jag: ja, så det här är ditt barnbarn kanske?
han: eeh... hehe. nä det är mitt barn
jag: ååh ja.... hehe.... oj.. ursäkta. heheeee....... jo men alltså såhär är det att blablabla....

skämdes som fan.

toalettpapper

När vi står utanför mataffärer och säljer för redd barna har jag lagt märkte till att hur många norrmän som helst köper toapapper. I princip alla kommer ut med ett toalettpaket under armen. Jag började först tänka att norrmän kanske bajsar mer än oss svenskar, men när vi skulle gå och köpa toapapper själv märkte vi varför alla köper så mycket som de faktiskt gör

ett 8-pack med toarullar kostar 13 nok!!!!
inte undra på att de spenderar och unnar sig lite extra papper då de är på toaletten
det är ju nästintill gratis
(har dock ingen aning om vad det kostar i sverige men det var billigt i vilket fall som helst)


annars idag har jag och vickan kommit fram till att nystekt på norska, betyder nybakat på svenska.
Har du lust på litt nystekt brød kanske? mmhm. Gøy.

hej hej hej


ops

skulle kolla på ett paradise hotel avsnitt på datorn
skrev kanal6.se, i hopp om att hemsidan skulle komma upp
det var inte riktigt det jag letade efter denna kväll

tv6.se
skare visst va.

spår

Förrutom mat så är det här är det enda som hanna, stina och sandra lämnade kvar hos mig här i norge. Jag börjar undra vad som egentligen hände i min säng den där lördagsnatten..........


puss kram

Helgen har varit fantastisk. Det var länge sen jag mådde såhär äckligt bra. Det är fortfarande sol i detta land. VAD HÄNDE?! woho. Nu ska jag gå och köpa toalettpapper och... hmmm.... vafan var det mer...... jo juste, maskindiskmedel. Vuxenpoäng. Det enda som hade kunnat göra denna dag lite bättre är att bella och linnea knackade på dörren.


Tjohejsan vi hörs.


halå

Hej. Ikväll ska vi äta pizzabuffé i ett högt torn som snurrar så vi har utsikt över hela Trondheim. En riktig höjdare, så att säga. HEHEeeeee.











tjo hejsan

Snart ska vi sätta oss på en gräsplätt och prata strunt. Har tagit några vackra bilder som jag tänkte visa. Vi har väldigt städat i mitt rum just nu. Fyra tjejer på ca tjugo kvadrat = kos.














JAG ÄR INTE DÖD

Har besök från Luleå av inga mindre än Hanna, Stina och Sandra. Nu ska vi gå på stan, vi ska äta kött till middag och ikväll ska vi dricka cider och vin och sprit. Jag är inne i ett lyckorus för tillfället och det finns inte mycket som kan bli bättre. Solen skiner till och med idag. Vi snakkes, hade!

sover på soffan inatt


mhm

sitter vid köksbordet. tröstäter vanilje-is (vaniljglass) med varm jordsyltetøy (jordgubbssylt). Sylten kostar bara 14 NOK och man får 1000 gram. Ett kilo alltså. Det är euroshopper. Men sjukt gott. Nu ska vi se paradise hotel och försöka att inte tänka på den där nyckeln som är någonstans där ute i detta avlånga land. på återhörelse.

lite komiskt

För första gången på denna norge resa har det gått åt helvete. Vi har tappat bort en nyckel. (!!!!)
Den nyckeln som går till vickan och amadeus rum. Deras rum är nu låst, alla deras kläder osv är i det rummet och vi kommer inte in i rummet. PLUS PLUS PLUS att någon nu blir tvungen att sova på soffan eftersom vi nu inte har tillgång till en säng. 
ÅH VI ÄR SÅ KÖRDA........ 
fuck my life 

en drog

hej. vaknade klockan nio idag. det regnar här i ert grannland. jag har legat i min säng och läst en bok hela dagen. och då undrar jag....... vad gör jag nu när boken är slut?




svar: påbörjar en ny

fundering

Idag var det sol här i norge. Jag låg ute på en gräsplätt och läste en bok (läs: kollade på killar i bar överkropp). Då slog det mig.... Hur kommer det sig att de norska killarna är så bruna som de faktiskt är, när det är regn, blåst, kallt eller molnigt 99,9% av tiden?

i
don't
get
it

godermorgon i denna stad

Åt tacos till frukost
solen skiner (kors i taket)

och

och

och

jag ska jobba idag.



Äh....... Jag har tydligen pratat i sömnen igår också. Det var lite kul. Jag hade (enligt vickan och amadeus) sagt att Hanna är dum i huvudet. Hoppas jag var ironisk. För hon är ju inte dum i huvudet egentligen. (eller.......?) nä.

hej hej hemskt mycket hej

Nu har jag äntligen fått rumskompisar så jag slipper sova ensam!!!! Vickan och Amadeus har flyttat hit i några nätter eftersom vickans mamma och syskon är på besök och har lånat deras rum. Så.... jag har två regler, som jag hoppas att vickan och amadeus inte bryter under tiden de bor här,

regel nummer 1: HA INTE SEX, när jag sover i samma rum
regel nummer 2: tillåta mig att snooza minst 3 gånger, utan någta sura miner



Imorgon ska vi äta tacos och det ska bli supert!


jag och pappa förra helgen

ÅH VAD KUL




en tår, flera tår

Hej Luleyo. Idag har jag gråtit. Inte för att jag är ledsen. Jag har bara skurit lök. Sett en alldeles för fin film på youtube. Och skrattat. Bara sånna här bra anledningar till att få gråta. Over n out.



här bor jag




vi bor där dom röda pilarna pekar. vår norksa inneboende bor nere i källaren där dom gula pilarna pekar.

DE E NAJS.

gårdagen i åtta bilder
















mm

idag har varit en fin dag. kan visa bilder senare.

nu ska vi äta choklad,
lite chips,
amadeus ska dricka öl,
jag och vickan ska dricka saft,
se americas funniest home videos
sen ska vi se fotboll
och sen ska vi sova.


trivs.

hej söndag

en helg har inte gått såhär fort på väldigt länge. och den här helgen har varit så bra.
trygg på något vis. 
som att en sten släppte. 
har fått prata om mina bekymmer och problem med några som verkligen låter mig prata och med några som verkligen håller med mig. missförstå mig rätt, vickan och amadeus är guld, men om man jämför v & a med mina föräldrar så är mina föräldrar diamanter.

ingen som går upp mot dom.

så nu har jag laddat batterierna rejält och nu kör vi igen. jiha

kos

Mamma och pappa är och hälsar på mig i helgen. Vi äter gooood mat, går på promenader och jag försöker visa dom allt jag känner till om denna stad. Myser på rätt rejält, med andra ord. Jag blir så lugn när dom är här på besök. Hoppas luleå är bra. Puss.

jobbet

Jag kanske har glömt att säga vad jag jobbar med här i norge. Jag är försäljare. Åt redd barna. Ska försöka få så många som möjligt att bidra med 250 kr i månaden.

Jag har lärt mig massvis med olika bortförklaringar varför folk inte kan stanna och prata.
Dom har inte tid. Deras barn sitter och väntar i bilen. Dom ska bara handla först (sen tar dom en annan väg ut....). Dom stöttar redan många andra organisationer. Dom vill inte ge ut sina personuppgifter. Dom har glömt bort sitt telefonnummer eller vet inte kontonumret. Dom tycker rädda barnen är dåligt för att pengarna inte går dit dom ska. Dom vill inte stötta eftersom han som grundade rädda barnen är så rik. Dom bryr sig inte. Dom har inte råd.

Och det meningarna jag hör folk säga mest är
Jeg stötter redan redd barna
Ikke akkurat nu
Jeg har det litt travelt
Nei takk






Trivs ändå. PUSS.

mami och papi

Hello there buy blueberries. Imorgon kommer mamma och pappa hit och hälsar på. Jag längtar efter lite norrländsk förståelse och kärlek. Idag hade jag roligt på jobbet. Det är alltid så kul att prata med alla norskar, för ibland förstår man inte alls vad dom pratar om. Jag har iallafall lärt mig att om en norrman säger något, och sedan skrattar, är det oftast bara att svara "haha, ja." Sen brukar dom oftast gå. Enkelt och greit.  


inte bra

Råkade sätta igång en tvättmaskin som ska tvättas i 2 timmar och 26 minuter ganska nyss. Det var inte rutinerat. Någonstans. Så nu ska jag fördriva lite tid på något extremt roligt. Wohoooooo...o....o.....o..............

staden

Idag gick vi förbi trondheim torg. Det såg ut som bilden nedan. Det påminde mig om LK på torsdagarna. Trondheim på en onsdag, påminde mig om det mest händelserika luleå har att erbjuda på ett helt år.  



blomman mår inte så bra idag






Ikväll ska vi bowla och äta pizza med vårt jobbteam. Fy-fa-han vad mysigt och kul. Undrar hur luleå har det en dag som denna? Här skiner solen från en klarblå himmel. VI brukar dock ha oturen att åka ut i bergen och sälja, och där är det alltid moln och regn. Ha-ha, tycker det är komiskt. Men idag har jag med mig shortsen och jag ska banne mig få använda dom också. Vi håller tummarna. Jag har iallafall slutat sakna luleå nu. Iallafall tillfälligt. Saknar lösviktsgodis bara. Och vännerna. Jo, men hej!

min vän blomman





godmorgon sverige

Idag bjuder jobbet oss på hotellfrukost. Det ska bli så otroligt fantastiskt gott. Jag ska äta massa yoghurt och dricka massa mjölk. Äh, nu lät det ju nästan äckligt. Men det ska bli greeeat. Sen ska jag lägga huvudet lite på sned, använda mina hundögon och le mitt finaste försäljarleende hela dagen. Let's go!


såhär eller sådär:







hallå haa

sitter här och skrattar åt hur mina fötter ser ut på alla bilder.
haha nu är jag trött och ska sova.

oskuld =jomfru
svensk-norsk

GODNATT.



hejhopp

Ikväll ska vi gå på kino (bio). Det blir the twiilight saga- eclipse. Kommer nog få hålla mig för skratt när det är norsk text på filmen. Idag såg det ut såhär när jag åkte till jobbet och när jag jobbade. Det var ganska öde. Jag hade inte ens täckning på mobilen, men trevligt ändå.






mitt liv i helgen

hej. internet har inte fungerat i helgen.
jag har läst en bok.
gått på promenader.
jobbat.
spelat harpan en miljon gånger.
den gick bara ut tre gånger.
trist.

annars gillar jag den här staden mer och mer för varje dag som går.
Många fina människor.






















ungefär såhär kul har jag haft. Sen har jag börjat spela in en videofilm varje kväll. Tänker att det kan ju vara kul att ha senare i livet. MMMMMM. Ha det.

RSS 2.0