hej hej hej

Hallå där unge gutter å jenter! Her er det dritbra. Jobbet mitt er kempemorsomt. Nä..... orkar inte ens skriva på norska. Men jag lärde mig ett roligt ord idag. Om man säger Jeg er rar på norska, betyder det jag är konstig på svenska. Tog ett tag innan jag förstod det . Jo, och om man säger att man står i ganser, betyder det att man står i en långärmad tröja. Och is på norska är glass på svenska. se där se där.

Annars har jag inte mycket att säga. Förrutom att jag har ett norskt telefonnummer nu som jag kommer att vara lättare att nås på, om ni skulle vilja prata några ord med mig eller skicka iväg ett sms. hihi. Och det går fortfarande bra att skicka sms till mitt gamla nummer också, det är bara det att jag svarar fortare eftersom jag använder det norska numret mer nu.

+4745119854, är numret iallafall.

men vi får höras senare. Jag tänker på er varje minut....typ. PUSS.


hejdå och godnatt


skojskoj

Åt just middag. Vickan och Amdeus äter ketchup till fiskpinnar och potatismos!!?!!?! Fattar inget. Dom har förresten ätit upp en hel ketchupflaska sen vi kom hit. Det enda dom gör är typ att äta ketchup. HEHE.

En annan rolig sak är att gurka på svenska, heter agurk på norska. Kan någon förklara för mig varför dom har flyttat sista bokstaven och satt den först? Sånt kan vara extremt kul.

några bilder

Här körde vickan bil i Norge. Vickan är höjdrädd och det var väldigt höga berg och nästan stup runt om oss ibland, vilket gjorde att jag och amadeus var lite fundersamma på hur säker vickan var som chafför.... Vi överlevde iallafall.




Här imiterar Amadeus Edward. Bra gjort, tycker jag.



Här var vi ute på en promenad nära där vi bor. Jag höll på att dö då vi skulle gå uppåt. Backarna är inte att leka med!






Och såhär ser den norska övergångsgubben ut:




Jag och vickan bestämde oss för att baka bröd eftersom vi var rastlösa...


Mjölet tog dock slut..... Men dom blev goda ändå!






Här är våra två kompisar. Dom vill alltid komma in i vår lägenhet.
Och är väldigt söta. Jag är lite kär i dom.   







Det var allt för denna gången. Ska försöka ta lite kort på lägenheten och lite runt omkring den också, men det var så stökigt just nu så jag tar det en annan gång. Hehe, om det någonsin kommer vara städat är ju en annan femma.

godnatt

Datorn samarbetar inte med mig idag så jag kan inte visa några bilder. Jag är ledsen.
På återseende imorgon.


bra

Gillar att spotify reklamerna är på norska och att de sjunger det er tid for fredagskos, ingen kims ingen kos, ja nå er helgen kommet, det er tid for fredagskoooos på tv-reklamen.

ledig idag

Idag har jag hunnit äta frukost, se en film, gjort lunch, städat, sett tv och nu sitter jag här och väntar på att våra bröd ska jäsa så att jag och vickan kan baka ut dom. Efter att vi har bakat ut bröden ska dom jäsa igen och då ska vi passa på att ta en promenad. Det är sjukt hur effektiv man blir här i norge. Tror klockan går saktare i det här landet eller nåt. Ska knäppa lite kort på vår omgivning här också, om någon är intresserad. Visar sen, nuss nuss.

norge

(här kommer ett tidigare inlägg jag skrev, men glömde publicera...)

hej jag heter anna. Jag kommer ifrån bensbyn. Det mest spännande jag har gjort i mitt liv var när jag flyttade ifrån bensbyn. Säger mycket om den fina byn. Dock saknar jag den som ett psyk.

Jag ligger i min säng i norge nu. Som förövrigt rasade ihop nyss (sängen alltså). Jag lagade den, måste väl klara sånt när man bor ensam antar jag.  
Det är även Sankte hans idag. Det är typ som midsommar. Men ingen verkar fira. Trondheim är fint. Dock är det omöjligt att köra bil. Jag får panik, skriker, håller på att köra på folk, svettas, skrattar och är allmänt dålig. Det är nämnligen enkelriktat i ungefär hela staden vilket gör att det aldrig går att köra in på den gatan som man vill. (!!!!) Körde vilse idag. Annars är trondheim riktigt bra. Det är nära till allt och väldigt koseligt. Mysigt alltså. Jag pratade med en norsk gutt idag. Han berättade att det fanns många krogar och att många festade. Längtar tills jag får testa på det.

Vi snakkes! (vi hörs)

midsommarafton i trondheim

Idag är det midsommar hemma i Sverige. Jag, amadeus och vickan har firat med korvstrognoff och ris och ska snart lyxa till det med en kladdkaka. helt otroligt vad gott det ska bli. Livet är bra här borta. Men idag saknar jag luleå så att det gör ont. Det jobbigaste är att jag inte kan vara hemma och fira min mamma som fyller år. Detnäst  jobbigaste just nu är att jag känner mig så jävla ensam, samtidigt som jag aldrig kan vara riktigt ensam. Om ni förstår känslan.

Jag tycker att någon från luleå kan komma och hälsa på mig nu, för det är väldigt tomt i min säng som är 160 bred. Saknar alla där hemma. Vi hörs mina fina vänner!  


update två

juste.... råkade göra bort mig idag igen.
om man ska säga att något är lugnt i norge. Då säger man att det är roligt. Rolig=lugn alltså.

Vår teamledare: Vad har ni för förväntningar på det här jobbet då?
Jag: Att det ska vara roligt! eller...... nä....... att det ska vara...... hm.... att det ska vara kul!
En av mina jobbarkompisar: haha, morsom.....

HEJDÅ

Är livrädd just nu. Vi åker om några minuter, typ. Ska se till att göra det här till någonting riiiiktigt bra. VI SES SNART och hörs om bara några dagar. Jag ska lära er allt jag vet om norge!

sista natten i min säng

Har haft fint besök ikväll. Inga tårar ännu. Och jag måste bara få säga att det är förjävligt att jag går och blir förälskad just innan jag ska åka. Jag som aldrig blir förälskad. (!!!!!!)

Och på tal om ingenting så råkade jag göra bort mig lite idag då jag pratade med en norsk på telefon.....

han: ja, men kempe bra!
jag: jo.... det känns bra.

haha, hörde visst fel. Och sen har jag kollat upp lite norska ord. Stad på svenska heter by på norska. Bra att veta. Vi hörs om några timmar. kram kram kram ♥

probs

väskan är såhär full



har såhär mycket till ska i


+ skor



Undra hur jag ska lösa det här.....................................?
Kanske borde ta två väskor.

försöker packa
















.....går väl sådär

noll-fem-arton

Hade en bra kväll. Råkade dock köra på en fågel så att den dog. Lite tragiskt. Såg ut såhär på vägen då jag körde hem:



Nu ska jag läsa en bok istället. Godnatt.

kul

lugnare nu
jaja har iallafall rensat min dator och fört över allting viktigt till min externa hårddisk. det här är den enda bilden jag har kvar på datorn:



fattar noll

NU FICK JAG JUST PANIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SITTER I MITT RUM OCH DRICKER VATTEN, NÄR DET HÄR ÄR SISTA HELGEN JAG KAN FESTA MED MINA VÄNNER. VAD ÄR MITT PROBLEM?!?!?!??!?


andas andas andas

fin dag

"Nu måste du ägna dig åt det du inte alls tycks vilja tänka på. Trist men nödvändigt."


Idag regnar det ute. Satt och såg på sändningarna från bröllopet. Kom på att jag verkligen måste börja packa idag. Trist, men nödvändigt. Fan, jag älskar ju luleå och hatar ju norge!!!
Kanske inte, men det känns så för tillfället.

min kväll

Idag fick jag ett brev. Jag älskar att få brev så det var väldigt spännande. Brevet var från min mormor och innehöll en karta över Trondheim. Mormor vet då alltid vad som är nödvändigt här i livet. Ganska fascinerande. Hon har besökt trondheim nyligt och skrev: Ta med koftor, det blåser!
Jag som tycker att det räcker med all blåst i Luleå. Och farmor har tidigare sagt att det regnar jättemycket i trondheim. Verkar vara en riktigt fin stad jag ska åka till...... smajl.




Idag har jag även ritat en fin liten bild, eller snarare skrivit en cool liten text. Såhär ser den ut:



HUR SNYGG VAR INTE DEN? Ska typ tatuera in den på min kropp.
jaja, nu äre färdihaft, som farfar skulle ha sagt. Vi ses!

blä blä blä

Hej alla.
Allting börjar bli jobbigt nu. Kan knappt kolla folk i ögonen för jag är rädd att börja gråta då. Bella sa hejdå till mig idag. Jag kramade henne, men var tvungen att sluta för att inte dö kändes det som. Och sen kände både hon och jag att det var bäst att vi skiljdes och slutade prata eller kolla på varandra. Det gjorde helt enkelt för ont. MEN HELVETE, vad kul jag ska ha där borta i vårt skitgrannland.

Och nu ska jag handla konserver och nudlar med min mamma. MMMM vad gott.
Vi hörs.

blir knäpp

En fundering
Varför är det oftast jättefint väder den här tiden på kvällen/natten/morgonen, men när man vaknar kring 12 är det alltid moln? Trist, tycker jag.



avslut

Ska vara med några fina vänner ikväll. Som en avskedsdag för mig innan jag åker. Vad passar då bättre än att besöka allstar för sista gången den här sommaren. Ingenting. Så vi ska dit. Nyktra. wow. Ha det fint. HEJHEJ.

kvalitetstid med två bra

Ska åka ut till en stuga ikväll. Det blir jag, linnea, bella, brasan, godiset, musiken, dansen, skratten och fiskarna. Jag älskar stugor. Och sen önskar jag att tiden kunde stå stilla ett litet tag nu. Måste hinna med att krama alla jag älskar en lång stund innan jag åker. Vi hörs imorgon för nu ska jag köra bil. WOHO VAD KUL..... (inte ironisk)

Gillar att köra bil.


fick fint besök nyss

Han brukar komma förbi och säga hej ibland. Kommer saknar honom.
När jag åker till norge.






min dag

Idag var jag på stan. Jag gick in på Fritz ohlsson. De nya lokalerna. Jag var upptagen med att kolla in allt nytt och  glömde helt enkelt bort att svälja så det samlades jättemycket saliv i munnen. När jag tillslut kom ihåg att jag tvungen att svälja så råkade jag svälja fel. Svalde ner i luftstrupen istället. Jag började hosta som ett psyk och det rann tårar så jag knappt såg vart utgången var. Sprang iallafall tillslut ut från affären och vågade inte kolla någon i ögonen på säkert 100 meter. Det var lite pinsamt. Värsta o-coolt.

vuxen nu

Gjorde en liten enkät typ.
Varför finns det ingen knapp där det står "njuter av livet"?
Jag klickade hur som helst i annat. Vägrar kalla mig själv för arbetslös.



nyckelpiga

Juste....
Jag hade en nyckelpiga på min klänning igår när vi åkte på flaket. Blås iväg den och önska dig någonting, sa blom. Så jag gjorde det. Jag blåste, nyckelpigan flög och tankarna som gick igenom mitt huvud var "jag önskar mig att det här ska bli den bästa dagen på väldigt väldigt länge". Tror att det slog in.



hej

Allt med studentveckan har varit helt magiskt. Har gråtit floder och skrattat i flera timmar i sträck. Jag tyckte carolina beskrev allting väldigt bra nu när det är över.

"Och idag så känner jag inte särskilt mycket alls, förutom att jag önskar att hela min klass kunde bo i mitt rum. Led3B."


Vad ska jag ta mig till nu då? Har iallafall fått min 17 timmars sömn inatt. Kanske överlever då.


underbara älskade

fan led3b.
jag klarar inte det här.
jag älskar ju er.
gråter floder
försöker få slut på  tårarna så det inte finns kvar några imorgon


omöjligt

taggade lite ikväll



ringar

Har köpt två nya ringar idag. Tycker det är skitkasst att alla har döskalleringar och andra stora ringar, så egentligen vill jag inte ens köpa det. Hur snyggt det än må vara. Men idag kunde jag inte låta bli. Ogillar mig själv för det.

ps jag var inte naken ds


sms

läste det jag och blom skrivit till varandra i sms igår
ha ha, orkar inte......


jag: kan vi inte fixa medlet imorgon? jag vill ju vara med :(
blom: bög ikväl
jag: men nä...... blir desiodsad Hahaha det ska stå deprimerad
blom: hahahaha kuk
jag: mene vänta  tills imorgon, helt seriöst!!!! please hahah
jag: :) :) :) :)
blom: bög åt alla håll :D
jag: gråter mig till sömns
blom: bög hit och div
jag: division fyra
blom: gamla km
jag: hur många kilometer?
blom: bett
jag: dyr, som oxigan. Menar myggan såklart
blom: love you
jag: godnatt.......
blom: sov gott vi är kvar?.e
jag: om ni är vakna klockan åtta imorgon ses vi hejdå

blom: hej lär hillar dig! hillar du mig?
jag: klart jag gör. mer än alla någonsin i hela universum:) hehe not men jag hillar iaf!
blom: bra vi Hillar varandra <3



godmorgon luleå

Trotsade alla mina inre lustar (som ville sova) imorse och nu jävlar ska jag åka till skolan!!

Död eller levande.

Tänkte skjutsa mamma till jobbet så jag får ha bilen, men kom på att.... nae. det är ingen bra idé att köra bil. Men nu måste jag rusa, så jag inte missar den här älskade byabussen. Om den nu ens går. Busschafförerna kanske har fått för sig att de inte vill köra buss idag. PUSSIS.


det här inlägget tog ca 15 min att skriva

Ska egentligen inte skriva blogg nu. Fick skriva om mitt lösenord tre gånger innan det blev rätt. Trist att klockan bara är ett. Ska upp klockan sju imorgon för att hinna med morgonbussen och sen hinna sola på happy hour innan klockan elva. Så mycket gillar jag happy hour. Typ det bästa. YEE.





liten update



Roligt med tanke på att mysteriet på greveholm oftast började 07.15.
Idag sov jag till 15.00. Utvilad nu. Och nu äre poolparty med led3b. Let's do this.

you better start swimmin' or you'll sink like a stone

Blir irriterad på att tracy chapmans låt fast car inte finns på spotify. Den fanns där förrut. Lyssnar när tracy sjunger the times they are a-changin' istället. Som tydligen är bob dylans låt från början. Skit samma. Den är i alla fall så sorglig att jag nästan börjar gråta. SKIT. Men ikväll är det poolparty och jag är taggad som fäään. Och sugen på chokladen här bredvid mig som jag inte får äta. För då kommer jag inte i min studenklänning.

Livet äger ändå

kolla vad jag har


woho

Dag 2 med led3b. Kan bli otroligt grymt. Kommer bli otroligt grymt.

VI
GÖR
DET
OTROLIGT
GRYMT


led3b's specialitet.



mm

En sak jag tycker är lite rolig. Det är att jag hela vintern har tänkt att ändra min design här på bloggen och byta ut headern för "den är ju lite somrig". Men hipps vipps så var det visst sommar igen, och designen kan leva kvar några månader till om jag vill. Åh, vad skönt det är att vara seg ibland. Och tänk så mycket tid jag sparar. Men jag lovar, någon gång i mitt liv ska jag ha en fin header också. Någon gång.





hello there

Turkiet var helt sinnessjukt bra. På facebook beskrev jag det med vodka lime, vofi, elliot, melon, a pizza hut, efterfest, trappor, nattbad, efes och lite sol och bad. Kan även säga att jag förevigt kommer älska båtar och motorcyklar efter denna resa. Och jag har inte blivit kär i någon där borta. Bara kär i själva känslan. Och lite mer kär i led3b än var jag var innan vi åkte. Love ya. piz aut.



RSS 2.0